Debora Verheij

Mijn naam is Debora Verheij. God heeft bewogenheid in mijn hart gelegd voor mensen die Hem nog niet kennen. Daarom ben ik als zendeling gaan werken. Dat kan natuurlijk ook in Nederland, maar ik koos voor Peru. Het plan was om hier in 2013 voor een half jaar te blijven… Maar de liefde voor dit land en voor dit werk heeft mij sinds dit bezoek nooit meer losgelaten.  

Sinds die tijd woon ik in Peru. Eerst heb ik meerdere jaren in een junglestad, genaamd Iquitos gewoond. En sinds 2018 woon ik in de hoofdstad, genaamd: Lima. In de woonwijk, genaamd Mayorazgo, voel ik mij helemaal thuis.

In Mayorazgo heeft God mij in contact gebracht met heel veel Peruaanse vrouwen. Deze vrouwen geef ik inmiddels Bijbelonderwijs en hier heb ik enorm veel plezier in. De vrouwen zijn dus discipelen geworden. Dat betekent: studenten, volgelingen van Jezus. Het is zo fijn om één op één met de vrouwen te werken, want zo worden de studies heel persoonlijk. Het werk groeit en er zijn steeds meer studenten. In de toekomst hoop ik naast de Bijbellessen ook samen met deze vrouwen te gaan evangeliseren.  

Het vrouwenwerk houd me het meest bezig. Daarnaast gebruikt God mij ook als spreker in restaurantjes of in bussen. Na een enthousiast praatje van hooguit een minuut laat ik een evangelisatiefolder met het adres van de kerk bij de mensen achter.

Bedankt voor uw interesse om dit artikel over de zending in Lima te lezen. En wie maandelijks op de hoogte wil blijven, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief: perudebora@gmail.com.