Reinier van Herk

Hoi, wij zijn Reinier en Amanda van Herk.

Ik, Reinier, ben geboren op 4 maart 1983 in Streefkerk. Mijn hele leven woon ik al in het mooie Groot-Ammers. Ben opgegroeid in de Hervormde Kerk in Groot-Ammers. Zo rond de puberteit ben ik gestopt met actief naar de kerk gaan, maar de interesse is nooit helemaal weg geweest. Wel was God erg ver weg voor me, en deed ik veel dingen die achteraf beschadigend voor me waren en ook nog eens verslavend.
Tot ik in oktober 2007 tot geloof in Jezus kwam in deze gemeente, en door de jaren heen erg veel herstel en groei heb mogen ontvangen van onze Papa. Mijn ontmoeting met Jezus is het mooiste wat ik ooit heb ervaren. Hoop, herstel, liefde en toekomst heb ik zomaar gekregen. God is goed!

In 2007 heb ik Amanda leren kennen in de gemeente, in 2010 kregen we verkering en in 2011 zijn we getrouwd. Amanda is geboren op 11 december 1983 en opgegroeid in Nieuwpoort en is zo rond haar 18e de baptistengemeente in Groot-Ammers gaan bezoeken. Ook bij haar heeft God een bijna onmogelijk proces van herstel en genezing gebracht. Op 25 december 2013 zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochter, Thirza Jaëlle van Herk. Roepnaam Jaëlle.
Als we onze levens zouden moeten samenvatten, blijft alleen nog maar het bekende lied over:

‘Groot is Uw trouw o Heer, mijn God en Vader.
Er is geen schaduw van omkeer bij U.
Ben ik ontrouw, Gij blijft immer dezelfde.
Die Gij steeds waard dat bewijst Gij ook nu.’

Sinds mei 2017 mogen wij als stel mee draaien in de oudstenraad van de gemeente.
We ervaren dit als een eer en als een uitdaging vanuit God. Hij heeft ons geroepen, en in afhankelijkheid van Hem mogen we in deze taak staan. Omdat we geloven dat Hij een plan heeft voor ons samen, proberen we hier ook samen invulling aan te geven.

Binnen de gemeente zijn we verantwoordelijk voor het pastoraat, het jeugdwerk en willen we met elkaar gaan bouwen aan het missionaire karakter van de gemeente. We willen ons met de gemeente inzetten voor de oogst die er is en komen zal. Wij verlangen ernaar dat mensen God ontmoeten en in Hem hun bestemming mogen vinden. En zijn vol verwachting van wat God in mensen levens wil gaan herstellen!